Info Építőipar Marketing
Műszaki ellenőrzés

Nagy szakmai gyakorlattal rendelkező műszaki szakemberekkel vállaljuk mindenfajta építőipari tevékenység műszaki ellenőrzését.
Mivel  a műszaki ellenőrzés rendkívül összetett feladat ezért az aktuális építőipari tevékenységre irányuló műszaki ellenőrzéssel kapcsolatban kérje konkrét árajánlatunkat  /gilt@gilt.hu/.

 

Az építtető különösen fontos érdeke, hogy megfelelő szakmai tudással, tapasztalattal és kellő gyakorlattal rendelkező, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal által nyilvántartott névjegyzékben is szereplő műszaki ellenőrt alkalmazzon.
A műszaki ellenőr alkalmazása az építés teljes időtartama alatt sőt már azt megelőzően és egyes esetekben azontúl is a tulajdonos érdeke.

Egy ugyanazon építmény számtalan változatban valósulhat meg. Minden eset az egyedi épület, telek, a finanszírozási mód, a beruházó és a kivitelező(k) különös és egyedi kombinációján alapul. Mindezek és az esztétikum, a minőség, a piacgazdaság, a tudomány és technika fejlettségi szintje határozza meg, azt hogy a terveken és elképzelésekben lévő építmény milyen külső és belső formát ölt a kivitelezés folyamán.

A műszaki ellenőr munkája és feladatai már az építés megkezdése előtt kezdődnek. Fontos, hogy az építtető már a kivitelező kiválasztásánál figyelemmel legyen a műszaki ellenőr gyakorlati és szakmai tanácsaira. A megfelelő végzettségű műszaki ellenőr kellő jogi ismeretekkel rendelkezik ahhoz is, hogy a szerződéskötéskor a legfontosabb speciális kitételeket ellenőrizze és mindezekez az építés ideje alatt következetesen betartassa.
A műszaki ellenőr az építés ideje alatt az építtető érdekében eljárva ellenőrzi a felhasznált anyagok mennyiségét, minőségét, az alkalmazott technológiákat. A műszaki ellenőr az alkalmazott technológiák helyességén kívül azok maradéktalan szakszerű megvalósítására is figyelemmel van.  A műszaki ellenőr figyel a kivitelezők, és azok alvállalkozóinak megfelelő képzettségére és képesítésére is. A műszaki ellenőr feladatai közé tartozik a szerződés szerinti határidők pontos követése és azok számonkérése. Az épület használatba vétele után ez esetlegesen felmerülő garanciális és szavatossági kérdésekben is a műszaki ellenőr képviseli a tulajdonosi érdekeket.
Mindezen műszaki ellenőri tevékenységek a garancia arra, hogy a megvalósult épület, építmény hosszú ideig, kiváló állapotban és I. osztályú minőségben álljon a tulajdonos rendelkezésére. Mindezekből látszik a műszaki ellenőr szerepének és feladatának fontossága.