Info Építőipar Marketing

"Dryvit" polisztirollapos hőszigetelő rendszer

Hőszigetelés

Cégünk 2001 óta foglalkozik utólagos hőszigeteléssel, azon belül is a polisztirollapos, közismertebb nevén "dryvit" (a technológiát Magyarországon befuttató cég termékéről kapta a nevét a köztudatban) szigeteléssel. Ezt a technológiát és ennek előnyeit szeretnénk bemutatni az alábbiakban .

Miért fontos a hőszigetelés?

•  Fontos hogy az épületben jól érezzük magunkat. A kedvező hőérzet és mikroklíma Dryvit polisztirollapos hőszigetelés kialakítása rendkívül fontos és ehhez segít hozzá a polisztirollapos hőszigetelés. A rosszul szigetelt ház, lakás, vagy épület központjában a hőmérséklet jóval több, mint a falak mellett, ilyenkor szoktuk azt érezni, hogy "süt" a hideg a falakból. A polisztirollapos hőszigetelés az épület bármely pontjainak egyenletes melegét teszi lehetővé.

•  A polisztirollapos hőszigetelés az épületeink megóvását is segíti. Csökkenti a falszerkezet termikus igénybevételét. Nyáron a rosszul szigetelt fal külső oldala domborúvá válik a melegtől, télen homorú lesz a hidegtől és ezekben a mozgásokban az évek során "elfáradnak" a falszerkezet anyagai. Ezen mozgások minimalizálását segíti a "dryvit" szigetelés. Segít még a falban elhelyezett gépészeti csövek fagyveszélytől való megóvásában is. Valamint csökkenti a párakondenzációs veszélyt, azzal hogy a harmatpontot kitolja a külső falsíkra, átgondolt szellőztetés mellett, ami az épületek belső penészedésének, gombásodásának megszűnését jelenti.

•  Nagyon fontos szempont az utólagos hőszigetelés figyelembevételénél, hogy rendkívüli mértékben csökkenti a költségeinket. A fűtési energiatakarékosság pénzsporólási lehetőséget rejt a háztartások számára. A polisztirollapos hőszigeteléssel a falazat hőszigetelő képessége 40-70 %-kal nőhet, ami fűtésszámlánkra igencsak kihat. Ehhez kapcsolódóan fontos szempont, hogy óvjuk környezetünket, amit ugyancsak segít a polisztirollapos rendszer, hiszen ha kevesebbet kell fűteni a jó hőszigetelés miatt, csökken a füstgáz kibocsátás. Ez a folyamat egy épületnél sem elenyésző, de gondoljunk csak bele globális méretekben.

•  A fűtési energiatakarékosság mellett ne feledkezzünk meg a fordítottjáról sem. Szakemberek kimutatták, hogy Európában évente 10 %-kal nő a klímatizált helységek száma. Ez azért érdekes, mert tudható, hogy 1 celsius fok hűtéshez háromszor annyi energia kell, mint ugyanennyi fok felfűtéséhez. Azt meg ugyebár mondanunk sem kell, hogy háromszor annyi energia mit jelent pénzbe átszámolva. A polisztirollapos hőszigetelés ebben is segít, mert ahogyan télen benn tartja a hőt és nem engedi bejutni a hideget, úgy nyáron a meleget zárja ki, és a hűvösebb levegőt őrzi.

A hőszigetelő rendszer kiválasztásának szempontjai


Dryvit polisztirollapos hőszigetelésMagyarországon számtalan rendszer van forgalomban, ezek a rendszerek nem mindegyike rendelkezik megfelelő minőséggel. Tehát az olcsó ár nem lehet szempont a rendszer kiválasztásánál, mert rengeteg példa akad arra, hogy a hőszigetelő rendszer egyszerűen elválik a falazattól, főleg a rossz minőségű ragasztó, vagy a nem megfelelő üvegszövet miatt.

Cégünk sok termékkel dolgozott már, de leginkább a Saint-Gobain Weber Terranova Kft termékeit tudjuk ajánlani, melyek világszerte 25 éves referenciával rendelkeznek. Garanciát jelent a termékre az évente több mint 10 millió eladott négyzetméter, valamint az 5 éves árugarancia. Egyébként cégünk ezen termékek kivitelezésére a gyártó által kiadott mestervizsgával rendelkezik.

•  Dryvit polisztirollapos hőszigetelésHa ki akarunk választani egy polisztirollapos rendszert először is tisztában kell lennünk épületünk szerkezetjellemző hőátbocsátási tényezőjével, amit szakmai körökben "k" értéknek neveznek, ennek fizikai mértékegysége a W/m2K. Például egy 15 cm vastag vasbeton fal + egy 5 cm-es polisztirollapos rendszer "k" értéke 0.64, egy B30-as fal ugyanilyen vastag polisztirollappal csupán 0.51. Épületünk akkor jó, ha a "k" értéket minél lejjebb tudjuk szorítani. Egyébként Magyarországon ez a "k" érték 0.4-0.5 között mondható elfogadhatónak, nyugat Európában viszont mindössze 0.2-0.3 között mozog. Cégünk munkatársai segítenek minden kedves érdeklődőt a szakmai kérdések megválaszolásában, így a helyes vastagságú hőszigetelő rendszer kiválasztásában is.

•  Rendszerünk kiválasztásánál szempont, hogy sokszor meglévő homlokzati vakolatokon használják, azok elhasználódása, málása, elöregedése miatt. Tehát a rendszer egyaránt alkalmazható vakolatlan felületre és meglévő homlokzati vakolatokra is, ami ismét költségkímélést jelent, hiszen megspóroljuk a régi vakolat leverését és az építési törmelék elszállítását. Mivel pedig új vakolat kerül az épületre, ami a rendszer része, fontos tudnunk, hogy gazdag szín és struktúraválasztékunk van. Tehát a felület tapintásának, érdességének kiválasztásán kívül több száz szín közül dönthetünk.

•  A rendszereket kiegészítőkkel forgalmazzák, melyek segítik a praktikusabb és az esztétikusabb kivitelezést. Ilyen kiegészítő a lábazati sín, mely a rendszerünk indításánál segít és tartalmaz egy vízorrt a csapadék elvezetéséhez. Hasznos kiegészítő az élvédő, amit sok változatban lehet kapni, ez az élek (házsarok, ablakkáva) egybedolgozásánál segít és esztétikailag egy egyenes vonalat képez. Fontos kiegészítő a polisztirollap rögzítő dűbel, melynek felhelyezése egyes esetekben kötelező. Kaphatóak ezeken kívül különböző tömítések, a legfontosabbak a nyílászárok körüli tömítések, teraszok, kiugrások vízorrprofiljai, felületi és sarokdilatációk. Ezen kiegészítőket nem tartalmazzák a rendszerek árai, cégünk természetesen ingyenes tanácsadással kérésre felvilágosítást ad szükségességükről, funkcióikról.

•  Dryvit polisztirollapos hőszigetelés - díszítőelemEgy rendkívül kedvelt tulajdonsága a polisztirollapos, más néven utólagos hőszigetelésnek, hogy kérésre számtalan módon díszíthető. A legegyszerűbb díszítési mód a színekkel érhető el, mint már említettük a sok száz szín megfelelő terepet ad a fantáziának. Legelterjedtebb, hogy a többszintes épületeket más- más színnel vonjuk be, de egy szinten belül is lehet különböző figuratív és nonfiguratív képeket képezni. A díszítést teszi lehetővé a több polisztirollap egymás fölé helyezése is, ami háromdimenziós hatást kelt. A gyártók is segítik a kreativitásunkat. A régi külső és belső gipszdíszítések mintájára nagy választékban lehet kapni sajtolt polisztirolelemeket, melyeket leginkább a színelválasztásokat, ablakkiemeléseket teszik lehetővé.

A díszítésekről alkotott elképzeléseikben szívesen állunk rendelkezésére. Tapasztalataink alapján látványtervet is készítünk!

A rendszer elemei és
építésének technológiai lépései

 

Dryvit polisztirollapos hőszigetelő rendszer Dryvit polisztirollapos hőszigetelő rendszer Dryvit polisztirollapos hőszigetelő rendszer

A rendszer összetevői felhasználási sorrendben:

•  műgyanta alapú polisztirollap ragasztó

•  polisztirollap (a kívánt vastagságú, 3 hónapig pihentetett 50x100-as tábla)

•  üvegszövet (a megfelelő minőségű háló súlya 145g/m2)

•  vékonyvakolat alapozó (speciálisan a vékonyvakolathoz tartozó)

•  vékonyvakolat (sokféle struktúra és szinválasztékban)

A rendszerhez tartozó kiegészítők, melyeket külön kell rendelni és fizetni:

•  kezdősinprofilok

•  különböző élvédőprofilok

•  különböző tömítőprofilok (ablakokhoz, erkélyekhez, dilatációkhoz)

•  dübelek (rögzítéshez, a megfelelő szabályok alapján)

•  díszítő elemek

Kele Csárda - dryvit polisztirollapos hőszigeteléssel

 

Bármely kérdésükkel bizalommal forduljanak hozzánk. A közös munka reményében, köszönettel:

Egyed-Mischinger Andrea

Elérhetőségünk: a 06-20-985-2188-as mobilszámon,

vagy a info@dryvit-szigeteles.hu email címen

www.dryvit-szigeteles.hu